Oferta Pedagogica

Iniciació a la Dansa

Iniciació a la Dansa

Un curs d'iniciació a la dansa ha de sorgir de la necessitat de brindar un espai on els nens puguin explorar, aprendre, crear i expressar-se a través del moviment, tenint com a base el coneixement del seu cos i les seves experiències.

A MagDanza creiem en els múltiples beneficis que les activitats artístiques tenen en el desenvolupament infantil, i amb aquest fonament ens proposem, d'una banda, promoure el desenvolupament integral dels nens i nenes a través de les arts, i de l’altra, afavorir el seu desenvolupament artístic a través d'activitats de dansa, d'expressió, de representació corporal i lúdiques.

Considerem com a objectius específics d'un curs d’iniciació a la dansa els següents:

      Identificar les parts del cos i reconèixer les possibilitats de moviment de les articulacions.

      Identificar les diferents direccions: davant, costats, darrere; mides: petit, gran; qualitats: fluid, tallat; velocitats: ràpid, lent.

      Explorar i utilitzar l'espai per a l'execució i la creació de moviments.

      Identificar temps i ritmes per moure’s.

      Exercitar la coordinació, la força i l’elasticitat a través d'exercicis específics.

      Donar oportunitats per expressar estats d'ànim com ara enuig, alegria, por o tristesa.

 

Modern Jazz

Modern Jazz

La dansa jazz és una disciplina que inclou una àmplia gamma d'estils de ball. Abans de la dècada del 1950, s’entenia el jazz com un tipus de dansa d’origen africà vernacla d'Amèrica. Durant la dècada del 1950 va sorgir un nou gènere de jazz, la dansa moderna jazz, amb arrels a la dansa tradicional del Carib. Tots els estils de dansa jazz són atribuïbles a un d'aquests dos orígens. Els diferents tipus de jazz són: el tradicional, el gospel, el funk i el primitiu afrocaribeny. Un estil més polit és el Broadway jazz, que es balla en els musicals de Nova York i en altres ciutats.

Dansa Clássica

Dansa Clássica

El ballet clàssic o dansa clàssica és una forma de dansa en què els moviments es basen en el control total i absolut del cos, i s'ha d'aprendre des de petit. Es recomana iniciar els estudis d'aquesta disciplina als sis o set anys, ja que el ballet requereix concentració i capacitat d'esforç com a actitud i forma de vida. A diferència d'altres danses, en el ballet cada pas està codificat. Hi participen invariablement les mans, els braços, el tronc, el cap, els peus, els genolls..., tot el cos, en una conjunció simultània de dinàmica muscular i mental que s'ha d'expressar en total harmonia de moviments.

 

Funky Hip-Hop

Funky Hip-Hop

La dansa hip hop és una disciplina que recentment ha estat considerada com a ball esportiu per la WDSF (Federació Internacional de la Dansa Esportiva), que ha incorporat els principis del moviment hip hop cultural i estètic. Hi ha diversos estils dins el moviment de la dansa del carrer, que s’inspiren en el funk: B-boying (breakdance), Looking, Popping, Uprock, C-Walking... El bàsic és el B-boying, que va sorgir paral·lelament a altres disciplines artístiques com els grafitis, el rap, els punxadiscos, etc., al començament de la dècada del 1970.

Dansa Contemporània

Dansa Contemporània

La dansa contemporània és una disciplina de dansa basada en la dansa clàssica i amb influències de la dansa moderna i postmoderna. Tot i que inclou els moviments de la dansa clàssica, a la contemporània se n'inclouen d'altres que van néixer per a trencar-los.......